MEDIAWISE SOCIETY

Articole și știri

aprilie 4, 2023
Cum arată activismul online? Exemple de la tineri de liceu
Tinere și tineri de liceu au povestit din experiențele lor de implicare pentru cauze diverse – de la bursele elevilor, criza climatică până la drepturile LGBTQ+ în raportul ”Implicarea civică a tinerilor văzută prin ochii lor” realizat de Anca Velicu în cadrul proiectului Schimbă lumea cu o MEMĂ! Educație media pentru implicare civică.
martie 8, 2023
De ce unii tineri preferă să nu se implice online?
Atunci când vrei să îți faci vocea auzită online apar și multe provocări. Din cauza acestor provocări, unii tineri au ales să nu se implice online, în timp ce alții au găsit moduri de a depăși provocările, ca să poată face o schimbare în bine în comunitățile lor.
februarie 1, 2023
Ghid: Educație media prin film documentar la bibliotecă
Ghidul a fost creat pe baza suportului de curs pentru bibliotecari din proiectul-pilot „Educație media prin film documentar la bibliotecă” – un proiect educațional organizat de Asociația One World Romania în parteneriat cu Mediawise Society
ianuarie 29, 2023
Implicarea civică a tinerilor in infografice
Una din realizările importante pentru noi în 2022 este cercetarea ”Implicarea civică a tinerilor văzută prin ochii lor” a Ancăi Velicu, și am aflat o mulțime de lucruri interesante despre realitatea tinerilor, despre cât de diverși sunt și cum îi putem susține să-și facă vocile auzite
ianuarie 25, 2023
Nicoleta Fotiade este noua președintă IAME
Luna aceasta, consiliul de administrație al IAME (International Association for Media Education) a numit-o pe Nicoleta Fotiade în funcția de președintă a asociației.
ianuarie 13, 2023
Evaluarea în educație este costisitoare, dar necesară. Studiu de caz: eMerge
Ideea de evaluare poate descuraja. În educație, evaluarea vine după mai multe etape creative, de predare și învățare care au consumat deja energia psihică și emoțională a celor implicați.
ianuarie 13, 2023
Implicarea civică a tinerilor – interviu la Radio România Cultural
Una din realizările importante pentru noi în 2022 este cercetarea ”Implicarea civică a tinerilor văzută prin ochii lor”. Anca Velicu a povestit mai multe despre rezultatele cercetării la emisiunea Stiinta 360 de la Radio România Cultural.
decembrie 16, 2022
Video: „Rolul jurnaliștilor în educație media” la Simpozionul European de Jurnalism
Rolul jurnaliștilor în educația media, discutat la Simpozionul European de Jurnalism. Discuția a fost moderată de Nicoleta Fotiade, fondatoarea Mediawise Society și IAME.
decembrie 9, 2022
A treia serie a cursurilor de activism civic online. Ce îi motivează pe tineri să participe?
A treia serie a cursului de educație media și activism civic online, la care au participat tineri din 13 județe din țară.
decembrie 7, 2022
Masă rotundă privind integrarea egalității de gen în învățământul preuniversitar
Mediawise Society a participat la o masă rotundă pe tema: Integrarea egalității de gen în învățământul preuniversitar. Mediawise Society spijină dezvoltarea competențelor media ale profesorilor pentru a putea deconstrui împreună cu elevii lor reprezentările de gen și stereotipurile înrădăcinate în practicile media și în cultura pop cu care interacționează.
decembrie 2, 2022
eMerge – Un nou newsletter internațional despre reprezentări de gen și educație media
eMerge, un newsletter internațional creat de Mediawise Society. eMerge își propune să ofere profesorilor competențele media necesare pentru a deconstrui împreună cu elevii lor reprezentările de gen și stereotipurile înrădăcinate în practicile lor media și în cultura pop cu care interacționează.
noiembrie 24, 2022
Final de proiect pilot – „Educație media prin film documentar la bibliotecă”
One World Romania si Mediawise Society au lansat atelierul de educație media prin film documentar la bibliotecă. Un proiect pilot de cursuri, proiecții și explorare a filmului documentar ca instrument educațional în biblioteci din trei județe și regiuni diferite - Dâmbovița, Gorj, Tulcea. 
noiembrie 23, 2022
Discuție online la Simpozionul European de Jurnalism: „Rolul jurnaliștilor în educație media”
Vineri, 25 noiembrie, are loc discuția online ”What Role for Journalists in Media & Information Literacy (MIL)” moderată de Nicoleta Fotiade de la Mediawise Society în cadrul Simpozionului European de Jurnalism din Bruxelles - prima ediție.
noiembrie 22, 2022
Întâlnire cu membri ai comunității internaționale de educatori media la Forumul GMK
Întâlnire cu membri ai comunității internaționale de educatori media la Forumul GMK, o organizație umbrelă care sprijină și promovează schimbul de experiență între educațorii media din toată lumea. 
octombrie 21, 2022
Dezinformarea și informarea greșită – infografic
Mediawise Society vine cu un infografic care vorbește despre dezinformarea și informarea greșită. Informațiile se răspândesc mai rapid ca oricând și ne sunt accesibile o varietate de surse. Dar de multe ori credibilitatea lor este greu de verificat. Infograficul conține câțiva termeni referitori la conținutul înșelător.
octombrie 6, 2022
Atelier: Media Literacy Observatory for Active Citizenship and Sustainable Democracy
Un workshop online organizat în cadrul proiectului Melia Observatory – Media Literacy Observatory for Active Citizenship and Sustainable Democracy. În multe țări din regiunea Dunării, dezvoltarea competențelor cetățenilor cu privire la mass-media și la cetățenia activă se află cu mult în urma unor țări mai dezvoltate ale Europei.
octombrie 4, 2022
Înscrieri la cursul de activism civic online pentru elevi de liceu
Cursuri de activism civic online organizate de Mediawise. Sunt explicate strategii și instrumente care să ajute în a face trecerea de la utilizator media la cetățean digital.
octombrie 3, 2022
Cafeneaua de Ştiinţă: Implicarea civică a tinerilor în era rețelelor sociale. De ce vocea lor contează
Implicarea civică a tinerilor în era rețelelor sociale.

Abonează-te la newsletter

Înscrie-te la newsletter-ul Mediawise pentru a rămâne la curent cu ultimele noastre proiecte, evenimentele și ateliere.    DONEAZĂ!