Copiii și tinerii sunt conectați la media în fiecare zi: se informează mai mult de pe internet decât de la televizor, folosesc rețele de socializare online și descarcă diverse aplicații și jocuri pe smartphone. Consumul și cultura media a elevilor este în continuă schimbare, iar părinții și profesorii țin greu pasul cu modul în care aceștia interacționează cu dispozitivele digitale și informațiile online.
*Cât timp petrec elevii mei pe internet?
*De unde se informează și de ce?
*Ce canale și platforme de (social) media folosesc?
*La ce formatori de opinie se uită tinerii români?
Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care profesorii de gimnaziu sau liceu vor putea să răspundă folosind Ghid metodologic de educație și cultură media la clasă.
O colecție de activități interactive de educație media cu ajutorul cărora profesorii vor afla mai multe despre cultura media a elevilor lor. Activități pe care profesorii le pot integra la orele lor indiferent de disciplina pe care o predau și în timpul cărora elevii vor putea să reflecteze la consumul lor media, la ceea ce fac online și de ce. Activitățile vor fi dezvoltate pentru tineri între 12 și 18 ani.
Înscrie-te în grupul de lucru de creare și testare a Ghidului Metodologic de educație și cultură media! Avem nevoie de experiența, implicarea și părerea ta pentru un rezultat mai bun.
Implicarea ta în acest proiect este cu atât mai relevantă cu cât profesorii au nevoie de competențe media și digitale, de instrumente și platforme colaborative de învățare prietenoase și relevante pentru elevi în contextul școlii online, forțat de pandemia Covid-19.
Ținem cont de contextul social actual și te invităm la întâlniri online. Ai nevoie de calculator / laptop conectat la internet. Este important să poți folosi platforme colaborative, precum Google Docs sau aplicația Zoom.
Această acțiune face parte din proiectul european eMerge ce se desfășoară în perioada 2020-2023 în Belgia, Italia, Grecia și România. Proiectul implică profesori de gimnaziu și liceu în activități de educație media și de cercetare prin acțiune. Elevii vor reflecta asupra practicilor lor media și asupra reprezentării de gen în media și cultura pop.