MEDIAWISE SOCIETY

Advocacy

Acțiunile de advocacy ale organizației:

aprilie 8, 2021

Educația digitală riscă să nu țină cont de ce fac elevii online

Într-o comunicare recentă, ONU a decis că drepturile copiilor se aplică și în mediul digital și recomandă ca educația digitală să fie predată în școli.
iunie 21, 2018

Guvernul obligă ONG-urile să comunice CNP-ul beneficiarilor

Educația media nu se face cu prezentarea CNP-ului. Profesori, bibliotecari, copii și tineri participă frecvent la cursurile și atelierele de educație media organizate.
aprilie 10, 2018

Educația digitală înseamnă mai mult decât competențe TIC

Competențele TIC oferă accesul la tehnologie, însă nu și abilitățile necesare pentru a explora și utiliza conținutul digital, protejându-ne în același timp de riscuri. Educația digitală...
ianuarie 23, 2018

Solicităm autorităților române să respingă Propunerea de Directivă privind Dreptul de Autor

Considerăm că excepțiile de la dreptul de autor pentru zona educațională digitală ar trebui să fie cât mai largi și să țină cont de realitățile educației de astăzi.
ianuarie 16, 2018

Cerem excepție de la dreptul de autor pentru educație deschisă

Profesorii pot adăuga resurse educaționale care corespund obiectivelor de învățare. Schimbările prevăzute în Directiva europeană privind drepturile de autor...
ianuarie 25, 2017

Susținem apelul pentru deblocarea și evaluarea activității CNA

Consiliul Național al Audiovizualului lasă derapaje grave să se desfășoare în voie la televizor. Cerem alături de ActiveWatch verificarea activității CNA.
martie 25, 2016

Dezbatere: Educație media pentru implicare civică

Ieri, la dezbaterea despre opționalele de educație civică de la Ministerul Educației, am punctat pe scurt importanța educației mediatice pentru implicare civică. Citește mai jos o parte dintre argumente...
decembrie 4, 2015

Semnează: Competențe mediatice pentru profesori

Educația pentru competențe mediatice folosește metode de învățare interactive și instrumente media. Deoarece competențele mediatice sunt importante pentru profesori vom trimite o scrisoare ministrului Educației.
iulie 13, 2015

Competențe digitale – mai mult decât TIC (2)

Din păcate, întâlnirea cu ISE nu s-a concretizat. Încă așteptăm răspuns. ISE ne-a invitat la întâlnirea de consultare cu organizațiile neguvernamentale din 20 august 2015, dar expertul nostru nu a putut participa.
mai 13, 2015

Programa „Educație pentru proprietate intelectuală” ignoră realitatea practicilor online ale tinerilor

Opționalul despre drepturi de proprietate intelectuală (DPI) ar trebui să promoveze principiile educației deschise, să includă toate modelele pe care se construiește proprietatea intelectuală în lumea contemporană, în lumea Internetului - inclusiv, licențele libere și accesul deschis la resurse.

Abonează-te la newsletter

Înscrie-te la newsletter-ul Mediawise pentru a rămâne la curent cu ultimele noastre proiecte, evenimentele și ateliere.    DONEAZĂ!